550g miltų
250ml šilto pieno
100g cukraus
100g lydyto sviesto
2 kiaušinių
7g sausų mielių
1 arb. šaukštelio druskos
Idarui:
100g minkšto sviesto
100g rudo cukraus
15g kakavos
Sulaistymui:
200ml kavos
50g cukraus
*sirupe galima naudoti ir kondensuotą pieną, rududu, grietinėlę, likerį (ką tik mėgstate)
Maskarpones kremui:
250g maskarpones
200ml grietinėlės
50g cukraus pudros
Miltus sumaišome su cukrumi, druska ir mielėmis. Pieną pašildome, sviestą išlydome, sumaišome. Lengvai paplakame kiaušinius. Sumaišome viską kartu išminkome tešlą (užtrunka apie 10min.). Tešla bus tasi, šiek tiek lipni, bet miltų daugiau nededame. Inda patepame aliejumi ir į jį perkeliame paruoštą tešlą, statome i šiltą vietą ir leidžiame tešlai pakilti 1-1,5val.
Įdarui viską kartu sumaišome.
Iš iškilusios tešlos iškočiojame stačiakampį ir užtepame įdarą. Susukame į ritinį ir supjaustome (kiekis priklauso nuo norimo dydžio).
Išdėliojame bandeles gerai sviestu pateptoje kepimo skardoje (su tarpais tarp bandelių, nes kylant ir kepant jos išsiplės). Statome i šiltą vietą ir leidžiame bandelėms pakilti dar 30min.
Iškilusias bandeles kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje (konvekcijos režimu) apie 25-30 min.
Paruoštą kavą sumaišome su cukrumi. Pakaitiname iki užvirimo.
Ką tik iškepusias bandeles apliejame sirupu. Po 2-3 didelius šaukštus kiekvienai bandelei. Bandelės puikiai sugers sirupą, bus šlapios ir labai minkštos.
Šaltą maskarpone sūrį sumaišome su šalta grietinėle ir cukraus pudra. Išplakame iki standaus kremo konsistencijos. Tepame jau ant atvėsusių bandelių ir apibarstome kakava.
Suteptas bandeles laikome šaldytuve.
Įdarui viską kartu sumaišome.
Iš iškilusios tešlos iškočiojame stačiakampį ir užtepame įdarą. Susukame į ritinį ir supjaustome (kiekis priklauso nuo norimo dydžio).
Išdėliojame bandeles gerai sviestu pateptoje kepimo skardoje (su tarpais tarp bandelių, nes kylant ir kepant jos išsiplės). Statome i šiltą vietą ir leidžiame bandelėms pakilti dar 30min.
Iškilusias bandeles kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje (konvekcijos režimu) apie 25-30 min.
Paruoštą kavą sumaišome su cukrumi. Pakaitiname iki užvirimo.
Ką tik iškepusias bandeles apliejame sirupu. Po 2-3 didelius šaukštus kiekvienai bandelei. Bandelės puikiai sugers sirupą, bus šlapios ir labai minkštos.
Šaltą maskarpone sūrį sumaišome su šalta grietinėle ir cukraus pudra. Išplakame iki standaus kremo konsistencijos. Tepame jau ant atvėsusių bandelių ir apibarstome kakava.
Suteptas bandeles laikome šaldytuve.










.jpg)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą