2020 m. birželio 13 d., šeštadienis

Varškinis tinginys su šilauogėmis ir braškėmis

Jau labai seniai norėjau išbandyti varškinio tinginio variantą. Mano pasiruošimą pagreitino Ilonos postas. Išbandžiau, mūsų šeimai patiko. Labai vasariškas lengvas desertas.



450 g kreminės varškės
450 g sausainių (pvz. Gaidelis)
250 g sviesto
200 g sutirštinto pieno
200 g baltojo šokolado
1/2 citrinos žievelių
200 g šilauogių
200 g braškių



Kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame varškę, dar paplakame. Šokoladą išlydome garų vonelėje, supilame į sviesto varškės masę, vėl išplakame. Įmaišome kondensuotą pieną ir tarkuotą citrinos žievelę. 1/3 dalį sausainių smulkiai sulaužome, kitus sumalame. Suberiame sausainius į paruoštą masę, išmaišome. Sudedame šilauoges ir smulkintas braškes, lengvai išmaišome.
Indą išklojame maistine plėvele, sudedame paruoštą masę (iš nurodyto kiekio gavosi 1,5 tokių desertų). Dedame 1 valandai į šaldyklį, po to dar 4 valandoms į šaldytuvą.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą