2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Receptą visai atsitiktinai pamačiau 15min.lt internetiniame puslapyje. Iš aprašymo pasirodė, kad keksiukai turėtų būti labai skanūs, pavasariu kvepiantys, tad pabandžiau išsikepti. Tikrai nepasigailėjau, jų skonis puikus.



240 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
200 g natūralaus jogurto
100 ml aliejaus
200 g cukraus
2 didelių kiaušinių
1 citrinos (žievelių + 2 valg. šaukštų sulčių)
2 valg. šaukštų aguonų



Į didesnį dubenį įsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius, cukrų ir aguonas, išmaišome.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Sudedame jogurtą, citrinos žieveles, įpilame aliejų ir citrinos sultis. Viską išmaišome.
Skystą masę supilame į sausus produktus ir išmaišome.
Kepame iki 175⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. (ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku).
Iš nurodyto kiekio gavosi 15 vnt. keksiukų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą