2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Tobuli morengai

Karantino metu nusibrėžiau sau tikslą: išmokti kepti morengus, kurie parą ar dvi pastovi šaldytuve ir išlieka traškūs ir skanūs lyg ką tik iškepti. Ir ką gi, man PAVYKO!!! Atradau receptą, surinktą iš kelių, kurį nuo šiol naudosiu visada tiek šeimyną pradžiuginti, tiek tortus papuošti.



100 g baltymų (maždaug 3 kiaušinių M dydžio)
170 g cukraus
30 g cukraus pudros
maistiniai dažai

Pradžioje paminėsiu, kad
- į baltymus neturi patekti nei lašelio trynio,
- visi naudojami indai ar įrankiai turi būti nuriebalinti, sausi ir švarūs,
- morengų masę man pavyksta išplalti stukliniame inde,
- cukrus turi pilnai ištirpti, bet svarbu ir neperkaitinti baltymo.

Į indą supilame kiaušinio baltymus, suberiame cukrų. Indą statome ant garų vonelės ir kaitiname nuolat maišant kol cukrus ištirps (man užtrunka apie 3-5 min.). Nuimame nuo puodo ir baltymų masę mikseriu plakame su didžiausiomis apsukomis kol gausime labai standžią masę. Tada suberiame cukraus pudrą ir dar paplakame (man plakimas užtrunka apie 5-7 min.). Galiausiai sudedame maistinius dažus, išmaišome ir formuojame morengus kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame iki 80°C įkaitintoje orkaitėje (ventiliatoriaus režimu).



Puikiai tinka ir dovanoms:


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą