Kai visai atsitiktinai pamačiau šį įrašą iš karto išsaugojau nuorodą ir pasižadėjau išbandyti. Atėjo laikas ir jam. Tikrai gaminimas neužtrunka ilgai, ingridientai labai paprasti, o pyragas gavosi purus, skanus, tiesiog nuostabus. Tiesa prireikė man truputį daugiau miltų, nes pradžioje tešla gavosi gana skysta (gal kiaušiniai buvo didoki).
5 kiaušiniai
250 ml cukraus
3 valg. šaukštų riešutų sviesto + 2 valg. šaukštų papuošimui
4 valg. šaukštų su kaupu kakavos
250 ml miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
190 ml juodos stiprios saldžios kavos
žiupsnelio druskos
Sulaistymui:
125 ml kavos
2 valg. šaukštų cukraus
Paruošiame juodą, stiprią, saldžią kavą. Paliekame, kad atvėstų.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir riešutų sviestu (ilgai plakti nebūtina). Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus produktus: miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską. Sausų produktų mišinį įsijojame į kiaušinių plakinį, išmaišome. Įpilame atvėsusią kavą. Išmaišome iki vienalytės konsitencijos.
Tešlą išpilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 21x29 cm dydžio). Ant viršaus dėmelėmis sudedame riešutų sviestą (skirtą papuošimui) ir peiliu padarome chaotiškus judesius, taip suformuodami kažkokį raštą iš riešutų sviesto. Kepame iki 180⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. ( iki sauso pagaliuko).
Sulaistymui paruošiame kavą, įberiame cukraus, maišome kol pastarasis ištirps.
Kai pyragas iškepė, jį kol dar karštas/šiltas sulaistome. Paliekame atvėsti.
Prieš patiekiant galima pyragą apiberti druska, apipilti tirpintu šokoladu ar karamele.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą