Kopūstų sriuba, truputį kitokia nei įprastai, bet tiktai ne mažiau gardi.
apie 500 g kopūsto
2 valg. šaukštų aliejaus
1 svogūno
1 morkos
4-5 bulvių
2 vištienos blauzdelių
1 kubelio vištienos sultinio
druskos, juodųjų pipirų žirneliais, lauro lapų
185 g (pakelio) lydyto sūrio
Į puodą įpilame truputį aliejaus. Suberiame smulkintus svogūnus, juos pakepiname iki auksinės spalvos. Sudedame susmulkintą morką, ją dar pakepiname. Užpilame verdančiu vandeniu (prireikia 3 litrų). Sudedame blauzdeles, įberiame druskos, juoduosius pipirus bei lauro lapus. Verdame apie 30 min. Po to sudedame smulkintas bulves, kopūstą, vištienos sultinio kubelį. Kai vanduo užvirs verdame apie 30 min. Po to sudedame lydytą sūrį, palaukiame kol užvirs ir išjungiame ugnį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą