Ingridientai:
Biskvitui:
6 kiaušiniai
4/5 stiklinės cukraus (150 g)
2/5 stiklinės miltų (65 g)
1/4 stiklinės kakavos miltelių (25 g)
100 g maltų lazdynų riešutų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Biskvitų sulaistymui:
50 ml arbatos50 ml cukraus
Kremui:
330 ml riebios
grietinėlės250 g mascarpone sūrio
350 g Nutella riešutų kremo
Glajui:
100 g pieninio šokolado2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų sviesto
Kepame biskvitą:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus
įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to po šaukštą nuolat plakant
suberiame cukrų, išplakame iki standžios blizgios masės. Toliau plakant
sudedame po vieną trynį, po kiekvieno išplakant. Atskirame inde persijotus
miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir maltais riešutais. Sausą
mišinį suberiame į kiaušinių masę (subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele).
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi,
joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40
min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 3 dalis.
Biskvitų sulaistymui:
Karštoje arbatoje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti.
Ruošiame kremą:
Sumaišome mascarpone sūrį su Nutella kremu iki vienalytės
glotnios konsistencijos. Atskirame inde iki standumo išplakame grietinėlę. Ją
dalimis įmaišome į sūrio masę.
Paruošiame glajų:
Viską sudedame į indą ir ištirpiname garų vonelėje.
Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį lengvai
suvilgome arbata. Ant jo dedame paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito
lakštą, jį taip pat lengvai suvilgome arbata ir sudedame ant jo kremo. Ant
viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą. Norint kremo paliekame
papuošimui, ar visą sutepame į sluoksnius. Apliejame tortą glajumi ir puošiame
pagal fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą