Jau labai seniai norėjau išbandyti šitą tortą, labai viliojo savo išvaizda ir puikiais atsiliepimais. Šventiniu laikotarpiu dariau šį tortą pagal Neringos tinklaraštyje paskelbtą receptą, truputį koregavau jį. Rezultatas gavosi gražus ir skanus. Tiesa netapo jis mano mėgstamiausiu tortu, bet tikrai verta bent kartą pabandyti. Šokoladas su vyšniomis puikus derinys.
Vienam biskvitui (tortui reikės dviejų):
3 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g sviesto
150 g miltų
3 kupinų arb. šaukštelių kakavos miltelių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Mascarpone kremui:
420 ml grietinėlės 35% riebumo
250 g mascarpone sūrio
100 g cukraus pudros
Šokoladiniam kremui:
200 ml grietinėlės 35% riebumo
200 g juodojo šokolado
Įdarui:
apie 350 g vyšnių (naudojau iš kompoto)
Sulaistymui:
vyšnių kompoto
cukraus
Biskvito paruošimas.
Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad šiek
tiek atvėstų. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kad masė padidėtų ir pabaltų. Ištirpintą
sviestą pilame į kiaušinių masę, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo
milteliais ir kakava. Dalimis beriame į sviesto ir kiaušinių masę ir maišome,
kol masė taps vientisa. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus
patepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki
175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. (patikriname pagaliuku, ar biskvitas
iškepęs).
Po to iškepame antrą biskvitą. Abu atvėsiname
ir perpjauname kiekvieną pusiau (taip gausime 4 biskvito lakštus).
Mascarponės kremas.
Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudra
kol ji taps standi ir atsargiai šaukštu sumaišome su mascarpone sūriu.
Šokoladinis kremas.
Grietinėlę ir cukrų pakaitiname iki virimo.
Šokoladą sulaužome gabaliukais. Ant šokolado užpilame karštą grietinėlę ir
intensyviai maišome, kad šokoladas ištirptų. Kai masė susilygins leidžiame
kremui atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Kai skystis pašąla išimame ir
išplakame iki standumo.
Sirupas.
Iš kompoto išimame vyšnias, paliekame jas ant
popierinių rankšluosčių, kad jos būtų kuo sausesnės.
Kompotą (apie 150 ml) sumaišome su cukrumi ar
cukraus pudra, kad ištirptų (cukraus beriame pagal skonį).
Formuojame tortą.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę ir palaistome
jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Dabar užtepame 1/3 dalį mascarpone kremo,
sudėliojame apie 175 g vyšnių, ant viršaus dedame kitą biskvito lakštą. Vėl
suvilgome jį sirupu ir tepame visą šokoladinio kremo sluoksnį. Po to ant
viršaus vėl biskvitą, vėl jį suvilgome ir dedame 1/3 dalį mascarpone kremo
sluoksnį, sudėliojame likusias vyšnias, po to suvilgome paskutinį biskvito
lakštą ir dedame suvilginta puse į apačią. Ant viršaus ir šonų patepame likusiu
mascarpone kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.
Šį kartą norėjau papuošti šokoladiniu kremu (100
ml riebios grietinėlės ir 100 g juodojo šokolado), bet forma nesilaikė, tai
tiesiog aptepiau šiuo kremu tortą ir tiek.
Skanaus!