Braškiniams ledams:
500 g braškių
200 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
Mėlynių ledams:
500 g mėlynių
200 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės
Bananų ledams:
500 g bananų
50 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės
2 arb. šaukštų vanilinio cukraus
Braškes nuplauname, nusausiname, užbarstome
cukrumi, gerai išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje apie valandą,
karts nuo karto pamaišant. Braškes sutriname blenderiu iki norimos
konsistencijos, į jas supilame grietinėlę, grietinę, citrinos sultis. Išmaišome.
Išpilame į formą ir šaldome šaldiklyje. Kas 20-30 minučių išimame ledus ir
gerai išmaišome braškių masę. Ledus paskutinį kartą maišome, kai maišant masė
sutvirtėjus ir panaši į patirpusių ledų konsistenciją.
Skanaus!