2 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
2 valg. šaukštų grietinės
200 g cukraus
žiupsnelio druskos
400-450 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
apie 300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų
su cukrumi
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki baltumo. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Įdedame grietinės, paplakame. Dalį miltų sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome iki vientisos masės. Miltų įdedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Imame 1/3 tešlos, suformuojame dešrelę, įsukame ją į maistinę plėvelę ir dedame į kamerą, kad sukietėtų (apie 30 min.). Likusią tešlą paskirstome ant kepimo popieriumi (ar folija) išklotos kepimo skardos. Aptepame džemu. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame sukietėjusią likusią tešlos dalį. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą