Tešlai:
400 g miltų
250 g margarino
100 g cukraus
2 valg. šaukštų grietinės
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Obuolių įdarui:
2 kg obuolių
2 pakeliai želė citrinų ir apelsinų skonio
Riešutinei masei:
200 g graikinių riešutų
120 g cukraus
3 valg. šaukštų medaus
2 valg. šaukštų pieno
80 g sviesto
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, sudedame minkštą gabaliukais supjaustytą margariną, šakute paskirstome jį tarp miltų. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinės. Užminkome vientisą tešlą ir padaliname į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 22 x 29 cm dydžio lakštą ir kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus. Ataušiname.
Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine
tarka, sudedame į puodą ir kaitiname uždengus apie 10 min., kol suminkštės.
Suberiame želė miltelius ir gerai išmaišome. Šiek tiek ataušiname.
Riešutus paskrudiname ir susmulkiname. Cukrų,
medų, pieną ir sviestą sumaišome nedideliame puode ir kaitiname iki užvirimo.
Įmaišome riešutus, truputį dar pakaitiname. Ataušiname.
Ant vieno tešlos lakšto dedame pusę obuolių
įdaro ir paskleidžiame lygiu sluoksniu. Dedame antrą tešlos lakštą, tuomet
paskleidžiame likusį obuolių įdarą ir uždedame paskutinį tešlos lakštą. Ant
viršaus lygiai paskleidžiame riešutų masę. Pyragą paliekame šaltai, kad
sustingtų obuolių įdaras.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą