Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 ½ stiklinės karšto vandens
½ arb. Šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
Įdarui:
apie 500 g bulvių
druskos, juodųjų pipirų
185 g lydyto sūrio kumpio skonio
Iš tešlos ingridientų suminkome tešlą ir
paliekame ją pakilti kol ruošime įdarą.
Bulves išverdame, be pieno ir sviesto
sutriname juos į košę. Į karštą košę įdedame lydytą sūrį ir prieskonius. Viską
gerai išmaišome.
Tešlą padaliname į 12-14 dalių. Kiekvieną dalį
iškočiojame (padarome blynelį), į vidų dedame įdaro, sujungiame kraštus ir vėl
truputį pakočiojame. Kepame įkaitintoje keptuvėje, aliejuje iš abiejų pusių.
Galima iš karto pasidaryti daugiau ir užšaldyti. Jeigu norime kepti užšaldytus,
tai jų atitirpinti nereikia, tiesiog dėti į keptuvę ir kepti.
Kažkas įdomaus ;)
AtsakytiPanaikintiIr skanaus :)
Panaikinti