60 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynio
2 valg. šaukštų pieno
120 g miltų
40 g kakavos
100 g graikinių riešutų
15 minkštų karvutės saldainių
Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi,
vaniliniu cukrumi bei druska. Tada įdedame kiaušinio trynį bei supilame pieną
ir dar viską gerai paplakame, kol masė vienodos konsistencijos bus. Galiausiai
suberiame miltus su kakava ir užminkome tešlą, kurią įsukus į maistinę plėvelę
padedame mažiausiai 30 min į šaldytuvą. Riešutus smulkiai susmulkiname,
bet ne iki miltų.
Išsiimame tešlą ir jos suformuojame vienodus
rutuliukus. Juos apvoliojame riešutuose ir padarome viduje duobutę. Sudedame
sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
Karvutės saldainius ištirpiname garų vonelėje,
pastoviai maišant.
Ištraukiame iš orkaitės ir į jų viduriuką
šaukštelio pagalba sukrečiame irisinės masės (pilame kol ji dar karšta, nes
aušdama greitai stingsta) ir leidžiame sausainiams galutinai ataušti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą