2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

Kūčiukai

Šį receptą radau gana atsitiktinai: šiais metais nusprendžiau pati keptis kūčiukus ir įvedus internete kūčiukų recepto paiešką pirmą atsidariau šį tinklaraštį. Pabandžiau ir patiko, taigi kitokio ir neieškojau. Jau kepiau kelis kartus ir sau padariau tokią išvadą: kūčiukų kietumas labiausiai priklauso nuo jų dydžio - kuo jie mažesni tuo kietesni, traškesni; taip pat nuo kepimo laiko - ilgiau kepami jie irgi kietesni. Šeimoje pasiskirstėme į dvi dalis: vyrui ir dukrai patiko minkštesni (didesni), o man su sūnumi - mažesni (kietesni). Gerai, kad iš šio kiekio gaunasi dvi skardos :)


400 g miltų
200 ml vandens
2 valg. šaukštų aguonų
6 valg. šaukštų cukraus
3-4 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
2 valg. šaukštų aliejaus


Vandenį pašildome, 200 g miltų sumaišome su druska, cukrumi ir mielėmis.  Sausą miltų mišinį dedame į vandenį ir plakame (šluotele ar mikseriu).  Paviršių pabarstome miltais ir pastatome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberiame likusius miltus, aguonas, supilame aliejų ir minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą paliekame uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiojame stačiakampį, supjaustykite maždaug piršto storio juostelėmis ir kiekvieną iš jų – vienodo dydžio gabaliukais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol gražiai pagels.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą