400 g miltų
200 ml vandens
2 valg. šaukštų aguonų
6 valg. šaukštų cukraus
3-4 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
2 valg. šaukštų aliejaus
Vandenį pašildome, 200 g miltų sumaišome su
druska, cukrumi ir mielėmis. Sausą miltų
mišinį dedame į vandenį ir plakame (šluotele ar mikseriu). Paviršių pabarstome miltais ir pastatome
šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberiame likusius miltus, aguonas, supilame
aliejų ir minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą paliekame uždengtą
šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiojame stačiakampį, supjaustykite
maždaug piršto storio juostelėmis ir kiekvieną iš jų – vienodo dydžio
gabaliukais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 1800C
įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol gražiai pagels.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą