Tešlai:
500 g miltų
150 g cukraus
50 g sviesto
180 ml pieno
7 g sausų mielių
1 kiaušinis
2 kiaušinio tryniai
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
Įdarui:
350 g kreminės varškės (arba pusriebės)
1 kiaušinis
3 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
razinų pagal skonį
Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame
sviesto. Pakaitiname, kol pastarasis ištirps. Ataušiname. Kiaušinį ir trynius
išplakame ir įmaišome į pieno masę. Sausas mieles sumaišome su miltais,
cukrumi, vaniliniu cukrumi ir po truputį beriame į pieno masę. Išminkome
vienalytę tešlą ir paliekame ją apie 1 val., kad pakiltų (aš dedu į iki 30-400C
įkaitintą orkaitę).
Įdarui sumaišome varškę su išplaktu kiaušiniu,
cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Pakilusią tešlą padalijame į 2 dalis, iš
kiekvienos iškočiojame stačiakampį. Patepame juos paruoštu įdaru (viena
stačiakampį tepu tiesiog varške, kitą – dar pabarstau sauja razinų, taip gaunu
dviejų rūšių bandeles). Susukame ir supjaustome apie 1,5 cm storio
griežinėliais. Paruoštas bandeles pjūviu dedame ant kepimo popieriumi išklotos
kepimo skardos ir kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą