Tešlai:
125 g sviesto
100 g juodojo šokolado
1 kiaušinis
150 g miltų
100 g cukraus
Sūrio kremui:
250 g varškės sūrio (naudojau Philadelphia)
150 ml cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinis
100 ml 10% riebumo grietinėlės
Šokoladą su sviestu ištirpiname vandens garų
vonelėje. Kiaušinį išplakame su cukrumi, supilame pravėsusį šokoladą,
persijotus miltus ir gerai išmaišome. Šdedame į kepimo formą, naudojau
silikoninę, tai tik truputi patepiau aliejumi. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Per tą laiką pasiruošiame sūrio kremą. Varškę
išplakame su cukrumi, greitinėle, kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
Paruoštą varškės masę supilame ant šokoladinio
pagrindo ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje dar 25 min. Iškeptą
pyragą paliekame atvėsti orkaitėje, o kai visiškai atvės dedame į šaldytuvą 3
valandoms.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą