1500 g braškių
750 g cukraus
Braškes nuplauname, nuimame žiedelius. Įdedame
į puodą ir truputį patriname, kad iš braškių išsiskirtų sulčių. Verdame, kol
sutirštės. Tada įberiame cukrų ir maišydami vėl verdame, kol masė taps tiršta.
Verdami gerai nugraibome putas. Išpilstome masę į gerai išplautus stiklainius.
Uždarome ir laikome šaltai.
Iš išvardintų kiekių gaunasi apie 1,2 l uogienės-džemo.
Skanaus!
Tai cia uogiene, o ne dzemas. As ieskau butent dzemo recepto ir kas keisciausia.....nerandu, kad butu butent dzemas. Nes azdaug zinau kaip gaminti, tik norejau proporcijas pasitikslinti ir kazka galbut naujo atrast....ir nieko :D
AtsakytiPanaikintiPagal šį receptą gaminau jau tris kartus, visada gaudavosi ne uogienės konsitencijos, o kaip džemas. Taigi taip ir pavadinau.
PanaikintiSveiki,ar cukru naudojate paprasta ar uogieniu?
AtsakytiPanaikintiDedu paprastą cukrų (atsiprašau už tokį vėlų atsakymą)
Panaikintiradau va toki dzemo recepta braskiu 1kg cukraus 1 kg citrinos rugsties ant peilio galo. pARUOSTI SIRUPA IS 1 LITRO VANDENS IR 0.5 STIKLINE3S CUKRAUS.UOGOS IDET I VERDANTI SIRUPA, PAVIRINTI 10-15 MIN IR IDETI LIKUSI CUKRU, CITR RUGSTES. vIRT KOL SUTIRSTES. ilgai reikia virt, bet gaunasi dzemas, ka tik padariau pirma karta
AtsakytiPanaikinti