2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Braškių uogienė-džemas

Pats paprasčiausias ir labai skanus braškių uogienės receptas. Šaltą žiemos dieną uogienė puikiai tinka su lietiniais, varške ar tiesiog ant batono prie šiltos arbatos.


1500 g braškių
750 g cukraus


Braškes nuplauname, nuimame žiedelius. Įdedame į puodą ir truputį patriname, kad iš braškių išsiskirtų sulčių. Verdame, kol sutirštės. Tada įberiame cukrų ir maišydami vėl verdame, kol masė taps tiršta. Verdami gerai nugraibome putas. Išpilstome masę į gerai išplautus stiklainius. Uždarome ir laikome šaltai.
Iš išvardintų kiekių gaunasi apie 1,2 l uogienės-džemo.


Skanaus!

5 komentarai:

  1. Tai cia uogiene, o ne dzemas. As ieskau butent dzemo recepto ir kas keisciausia.....nerandu, kad butu butent dzemas. Nes azdaug zinau kaip gaminti, tik norejau proporcijas pasitikslinti ir kazka galbut naujo atrast....ir nieko :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagal šį receptą gaminau jau tris kartus, visada gaudavosi ne uogienės konsitencijos, o kaip džemas. Taigi taip ir pavadinau.

      Panaikinti
  2. Sveiki,ar cukru naudojate paprasta ar uogieniu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dedu paprastą cukrų (atsiprašau už tokį vėlų atsakymą)

      Panaikinti
  3. radau va toki dzemo recepta braskiu 1kg cukraus 1 kg citrinos rugsties ant peilio galo. pARUOSTI SIRUPA IS 1 LITRO VANDENS IR 0.5 STIKLINE3S CUKRAUS.UOGOS IDET I VERDANTI SIRUPA, PAVIRINTI 10-15 MIN IR IDETI LIKUSI CUKRU, CITR RUGSTES. vIRT KOL SUTIRSTES. ilgai reikia virt, bet gaunasi dzemas, ka tik padariau pirma karta






    AtsakytiPanaikinti