300 g baltojo šokolado
200 g grietinėlės
4 valg. šaukštų želatinos
240 g damų pirštelių
300 ml pieno
4 kiaušinio trynių
50 g cukraus
500-700 g braškių (arba kitų sezoninių uogų)
Nupjauname 1/3 dalį damų pirštelių (kitą kartą
pjausiu per pusę). Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Šonose sustatome
sausainius ir nupjautų galų dalį paskirstome ant dugno.
Užkaitiname pieną beveik iki virimo. Iki
baltumo išsukame kiaušinio trynius su cukrumi. Toliau plakant supilame karštą
pieną. Gautą masę maišant kaitiname, kol pradės tirštėti (tik neleisti užvirti).
Užpilti viską ant gabaliukais sulaužyto šokolado ir maišyti kol jis neištirps
ir masė taps vienalytė. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai
sumaišome su šokoladine mase.
2 valg. šaukštus želatinos užpilame vandeniu
ir ištirpiname.
Šokoladinę masę padaliname pusiau, į vieną
dalį įpilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Įpilame į tortinę ir paliekame
šaldytuve apie 15 min. Ant pastingusios masės dedame braškes.
Paruošiame kitus 2 valg. šaukštus želatinos ir
sumaišome su likusia šokolado mase. Užpilame ją ant braškių sluoksnio Ir vėl
dedame į šaldytuvą mažiausia 5 val. (arba visai nakčiai). Kai visiškai
sustingsta puošiame tortą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą