Padui:
250 g varškės
150 g miltų
2 kiaušiniai
3 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Višutinei masei:
200 g servelato dešros
50 g dėšros (naudojau labai aštrią Peperonį
dešrą, taigi daugiau jokių prieskonių nebereikėjo)
100 g fermentinio sūrio
2-3 virtų kiaušinių
Kiaušinius išplakame, įmaišome varškę. Įpilame
aliejaus ir išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Miltų
masę dedame į varškės masę, viską gerai išmaišome iki vientysos konsistencijos.
Paruoštą tešlą apie 1 val. laikome šaldytuve.
Servelatą, dešrą ir virtus kiaušinius
supjaustome riekelėmis, sūrį sutarkuojame.
Kepimo formą patepame truputį aliejaus ir
paskirstome tešlą, ant viršaus išdėliojame dešras, kiaušinius bei sūrį. Kepame
iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apatinėje lentynoje, kai šildo tik
iš apačios apie 15-20 min.
Skanaus!
kaip galima taip dergti italu virtuve. padarytu kas lietuviska patiekala va taip, kaip mat lietuviai rektu. fui. ir atrodo neskaniai
AtsakytiPanaikintiPicą pagal šį receptą dar gamino mano mama ir mano šeimai ji labai patinka, nesvarbu kas užbarstyta ant viršaus. Patiekalą galima pavadinti ir kitaip: ne pica, o dideliu sumuštiniu, tada tai jau gal nebebus itališka virtuvė? Jums nepatiko, bet kiekvienam gi neįtiksi. Ačiū ir už tokią nuomonę.
PanaikintiSkonis toks dalykas jog kas bus skanu tai kitam neskanu bet aš ne apie tai.
AtsakytiPanaikintiVisai nesenai teko valgyti storapade picą ir ji tikrai patiko, nesu didelis picų megėjas bet kepė picas dukra, esu valges picerijose, sūnus kelis kartus kepė namuose nes yra picų kepėjas bet skaniausia buvo tą storapadė ir atrodo dėl to jog jos padas buvo storas ir ji buvo kvadratinė. Šitokią picą suvalgyčiau dar karta.
Visiškai pritariu, kad skonis yra labai individualus dalykas :)
Panaikinti