Pagrindui:
90 g migdolų
1 kiaušiniai
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
140 g miltų
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato
Įdarui:
300 g kreminės varškės
2 kiaušiniai
20 g krakmolo
100 g kondensuoto saldinto pieno
20 g tarkuoto šokolado
1 valg šaukšto citrinos sulčių
3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.)
vanilinio cukraus
Papuošimui:
apie 400 g braškių
Sumalame migdolus iki miltų konsistencijos,
sumaišome su miltais ir druska. Sviestą išsukame su cukrumi, įmaišome
kiaušinius, įpilame vanilės aromato ir gautą masę sumaišome su miltų mase. Pyrago
formą ištepame sviestu. Sudedame riešutų masę į formą. Įdedame į šaldytuvą 30-60
min.
Kreminę varškę sumaišome su krakmolu,
vaniliniu cukrumi, suberiame šokoladą ir įspausdžiame citrinos sulčių. Į gautą
masę įmaišome kondensuotą pieną. Labai gerai išplakame kiaušinius, supilame į
varškės masę. Viską gerai išmaišome.
Ant paruošto pagrindo dedame įdarą ir kepame
iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą