2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Riešutinis pyragas (šį kartą) su braškėmis

Šį receptą radau Ilonos bloge kaip kepinių kepinys. Paskaičius Aguonėlės kepto šito pyrago komentarus nusprendžiau jais pasinaudoti, taigi kepimo formai 22 cm skersmens tikrai pakako pusės tešlos kiekio. Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis.



Pagrindui:
90 g migdolų
1 kiaušiniai
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
140 g miltų
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato

Įdarui:
300 g kreminės varškės
2 kiaušiniai
20 g krakmolo
100 g kondensuoto saldinto pieno
20 g tarkuoto šokolado
1 valg šaukšto citrinos sulčių
3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.) vanilinio cukraus

Papuošimui:
apie 400 g braškių


Sumalame migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišome su miltais ir druska. Sviestą išsukame su cukrumi, įmaišome kiaušinius, įpilame vanilės aromato ir gautą masę sumaišome su miltų mase. Pyrago formą ištepame sviestu. Sudedame riešutų masę į formą. Įdedame į šaldytuvą 30-60 min.
Kreminę varškę sumaišome su krakmolu, vaniliniu cukrumi, suberiame šokoladą ir įspausdžiame citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišome kondensuotą pieną. Labai gerai išplakame kiaušinius, supilame į varškės masę. Viską gerai išmaišome.
Ant paruošto pagrindo dedame įdarą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Atvėsiname ir papuošiame braškėmis ir kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą