2020 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Migdoliniai trapūs sausainiai

Šiais metais Velykoms gaminome migdolinius sausainius (receptas iš čia). Labai gardūs ir labai gražūs, dekoruoti sausainiai tinkantys bet kokiai progai. Galima pasigaminti iš anksto, sudėti į sandariai uždarytą stiklainį ir paslėpti kur nors, kad akys nematytų, nes numatomos datos gali ir nesulaukti :)



300 g miltų
200 g šalto sviesto
2 kiaušinio tryniai
8 valg. šaukštų cukraus pudros
6 valg. šaukštų migdolų miltų
2 valg. šaukštų riebios grietinės
žiupsnelio druskos
migdolų aromato

Glaisto receptas čia



Miltus persijojame su druska. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą. Sudedame likusius ingridientus ir greitai užminkome tešlą. Jei tešla atrodo per sausa tai įdedame dar grietinės, jei labai limpa prie rankų - įberiame miltų. Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuva min. 30 min.
Atšalusią tešlą plonai iškočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjauname norimos formos sausainius. Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min.
Atvėsusius sausainius puošiame glaistu.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą