Ingridientai:
Biskvitui:
6 kiaušiniai145 g cukraus pudros
145 g miltų
žiupsnelio druskos
Biskvitų sulaistymui:
1,5 valg. šaukštų citrinos sulčių
125 ml vandens
2 valg. šaukštų cukraus
Pertepimui:
virto saldinto kondensuoto pieno
Kremui:
200 ml riebios
grietinėlės250 g mascarpone sūrio
145 g virto saldinto kondensuoto pieno
Kepame biskvitą:
Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi iki standžių putų,
kol jų apimtis padidėja (apie 10 min.). Po to suberiame persijotus miltus į
kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišome padarant kuo mažiau judesių iš
apačios į viršų. Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame
kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje
orkaitėje apie 30 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 3 dalis.
Biskvitų sulaistymui:
Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti.
Įpilame citrinos sultis, išmaišome.
Ruošiame kremą:
Sumaišome mascarpone sūrį su virtu kondensuotu pienu iki
vienalytės glotnios konsistencijos. Atskirame inde iki standumo išplakame
grietinėlę. Ją dalimis įmaišome į sūrio masę.
Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistome,
aptepame virtu kondensuotu pienu. Ant jo dedame 1/3 paruošto kremo. Po to
dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistome, aptepame virtu kondensuotu
pienu ir sudedame ant jo dar 1/3 kremo. Ant viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito
lakštą. Tortą aptepame likusiu kremu ir puošiame pagal fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą