Sviestinius sausainius gaminu gana dažnai ir labai nustebau, kad jų recepto neradau savo tinklaraštyje. Ištaisau šią klaidą ir atnešu čia sviestinių sausainių receptą. Šį kartą sausainius papuošiau šventine tema (tam papildomai prireikė saldainių ir tirpinto šokolado). Papuošti sausainiai susivalgo žymiai greičiau nei paprasti :)
200 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinis
300 g miltų
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį, dar paplakame. Dalimis suberiame miltus ir suminkome tešlą.
Paimame dalį tešlos, plonai iškočiojame ir išpjauname norimos formos sausainius. Sudedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 175⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min.
Skanaus!
2019 m. gruodžio 29 d., sekmadienis
2019 m. gruodžio 22 d., sekmadienis
Sausainių dekoravimo glaistas
Jau daug metų žiemos šventėms gaminu imbierinius sausainius (kol kas skanesnių nei šie neteko gaminti). Visada užtekdavo juos tik išsikepti, o šiais metais užsimaniau juos dar ir pagražinti. Pradžioje norėjau eiti į sausainių dekoravimo kursus, bet pritrūko laiko, tad išnagrinėjau daug įvairios medžiagos, pasirinkau šį šaltinį ir pabandžiau. Nėra tai misija neįmanoma, bet yra niuansų ir vienareikšmiškai reikia praktikos. Kaip ir tikėjausi pirmas kartas pavyko šiaip sau, bet iš karto supratau, kur kokios klaidos. Šiandien nuotraukose trečias sausainių dekoravimo bandymas. Tikiu, kad kitais metais bus dar geriau. Puikus meditavimo ir poilsio būdas.
Dekoruotus sausainius paliekame išdžiūti.
Skanaus!
1 kiaušinio baltymas
1 stiklinės cukraus pudros (200-250 ml)
Cukraus pudrą persijojame per smulkų sietelį.
Kiaušinio baltymą plakame plaktuvu, kol susidarys putos, tada palaipsniui beriame cukraus pudrą ir plakame. Cukraus pudros kiekis priklauso nuo norimo glaisto tirštumo (jei dekoruosime plonučiais elementais, reikia tirštesnės masės, jei norėsime lieti plotus, tada skystesnės). Kai išgauname norimą konsistenciją dažome masę norimos spalvos maistiniais dažais. Sudedame į maišelius su užspaudžiamais kraštais (kitaip glaistas pabėgs arba išdžius). Maišeliuose nukerpame galiukus (jei norime piešti smulkius elementus nukerpame labai mažą kampuką, jei liesime plotelius, tai galima ir didesnį).Dekoruotus sausainius paliekame išdžiūti.
2019 m. gruodžio 11 d., trečiadienis
Kanelės
Štai atėjo laikas ir mano virtuvėje šiam kulinariniam stebuklui. Apie jų kepimą jau galvojau seniai, bet praeitais metais Kalėdų proga gavau kepimo formą, bet vis laiko ir matyt noro pritrūko. Dabar, juos pagaliau iškepus supratau, kad teks kepti dažnai, nes tos 48 mažytės kanelės dingo akimirksniu. Paskutiniąsias lydėjo klausimas: mama, kada vėl iškepsi? 😅
Receptas tikrai labai paprastas, tik laikui imlus. Nagrinėjau kelis receptus, pagrindą ėmiau iš čia.
100 g miltų
130 g cukraus pudros
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
30 g sviesto
žiupsnelio druskos
1 kiaušinis
3 kiaušinių tryniai
1 valg. šaukšto romo
450 ml pieno
Formos paruošimui:
lydyto sviesto
malto rudo cukraus
Sviestą ištirpiname ir atvėsime.
Į dubenį suberiame miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, druskos, išmaišome. Supilame lydytą sviestą ir romą, išmaišome. Į masę įmušame vieną visą kiaušinį ir 3 trynius. Išmaišome iki vienalytės masės.
Pieną užkaitiname ir plona srovele, maišant supilame į paruoštą masę. Gausime skystą vienalytę tešlą. Ją ataušiname kambario temperatūroje, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą parai.
Prieš kepant formą sutepame lydytu sviestu, apibarstome maltu cukrumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą (neužpildome formelių pilnai, truputį paliekame laisvumo, kitaip kanelės išlips iš formelių). Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15 min., po to orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160ºC ir kepame dar 40 min. Iškeptas gerai atvėsiname.
Skanaus!
Receptas tikrai labai paprastas, tik laikui imlus. Nagrinėjau kelis receptus, pagrindą ėmiau iš čia.
100 g miltų
130 g cukraus pudros
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
30 g sviesto
žiupsnelio druskos
1 kiaušinis
3 kiaušinių tryniai
1 valg. šaukšto romo
450 ml pieno
Formos paruošimui:
lydyto sviesto
malto rudo cukraus
Sviestą ištirpiname ir atvėsime.
Į dubenį suberiame miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, druskos, išmaišome. Supilame lydytą sviestą ir romą, išmaišome. Į masę įmušame vieną visą kiaušinį ir 3 trynius. Išmaišome iki vienalytės masės.
Pieną užkaitiname ir plona srovele, maišant supilame į paruoštą masę. Gausime skystą vienalytę tešlą. Ją ataušiname kambario temperatūroje, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą parai.
Prieš kepant formą sutepame lydytu sviestu, apibarstome maltu cukrumi. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą (neužpildome formelių pilnai, truputį paliekame laisvumo, kitaip kanelės išlips iš formelių). Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15 min., po to orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160ºC ir kepame dar 40 min. Iškeptas gerai atvėsiname.
Skanaus!
2019 m. gruodžio 8 d., sekmadienis
Meduoliai
Šiandien uždegėme antrą Advento žvakę, o mūsų namuose pakvipo Kalėdomis. Šiemet labai norėjau išbandyti išsikepti meduolius, tokius storesnius, minkštesnius, todėl pasirinkau šį receptą ir pabandžiau. Gaminau tik iš 1/4 dalies kiekių ir įdėjau kiek mažiau prieskonių. Gavosi 2 skardos sausainių. Vaikai negalėjo sulaukti kol atauš, o paragavus teko juos vaikyti, kad galėčiau nufotografuoti :) Tai ženklas, kad gavosi tikrai skanūs. Sausainiai ir man patiko, tiesa viršus nesigavo toks glotnus ir lygus kaip norėtųsi, bet skoniui tai nesutrukdė.
250 g miltų
60 g sviesto
8 g meduolių prieskonių mišinio
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
65 g sviesto
65 g medaus
1 kiaušinis
Sausus produktus sumaišome tarpusavyje.
Sviestą su medumi ištirpiname ir atvėsime. Į atvėsusią masę įmušame kiaušinį, paplakame, kad viskas susijungtų.
Skystą masę supilame ant sausos ir išminkome tešlą. (Kitą kartą į skystą masę palaipsniui dėsiu miltų mišinį ir minkysiu, manau tešla gausis geresnė).
Dalimis kočiojame tešlą, kelių milimetrų storio. Išspaudžiame norimos formos sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. Kepimą stebime, nes labai greitai sausainiai geli sudegti.
Skanaus!
2019 m. gruodžio 1 d., sekmadienis
Dekoracija - kepurė
Šiandien pirmoji žiemos diena ir oras lauke tiesiog pasakiškas, net ir pasnigo :)
Nuo šiandien prasideda Didžiųjų Švenčių laukimas. Mes jį pradėjome su kepurių gamyba, kurios puikiai papuoš eglutę. Taip pat tai puikus ir meditavimo būdas. Patiko tiek didelėms, tiek ir mažiems. Ir štai pirmojo žiemos ryto rezultatas:
Nuo šiandien prasideda Didžiųjų Švenčių laukimas. Mes jį pradėjome su kepurių gamyba, kurios puikiai papuoš eglutę. Taip pat tai puikus ir meditavimo būdas. Patiko tiek didelėms, tiek ir mažiems. Ir štai pirmojo žiemos ryto rezultatas:
2019 m. lapkričio 23 d., šeštadienis
Kepta vištiena tešloje
Taip keptos vištienos receptą aptikau čia visai atsitiktinai, pati idėja patiko, tad nusprendžiau išsikepti. Pavyko tobulai! Visiems, kas ragavo labai, labai patiko. Yra ką nuveikti ruošiant šį patiekalą, bet pastangos tikrai to vertos. Dabar taip gamintą vištieną gaminsime dažniau.
Įdarui:
7 vištienos blauzdelės
druskos, juodųjų pipirų
saldžiosios raudonosios paprikos
aitriosios čili paprikos
4 skiltelės česnako
1 valg. šaukšto aliejaus
2 kupini valg. šaukštai lydyto sūrelio (apie 80-100 g)
Tešlai:
250 g miltų
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
150 g grietinės
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aliejaus
Aptepimui:
½ kiaušinio
Ruošiame įdarą:
Dubenėlyje sumaišome prieskonius – druską, juoduosius pipirus, paprikas (visko dedame pagal skonį, taip pat drąsiais juos keiskite į savo mėgstamiausius). Apibarstome prieskoniais vištienos blauzdeles, sudedame trintą ar smulkiai pjaustytą česnaką, užpilame aliejaus ir gerai ištriname mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paliekame apie 30 min. pasimarinuoti. Po to sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (kol blauzdelės iškeps).
Iškeptas blauzdeles truputį atvėsiname (kad būtų įmanoma pjaustyti). Nuimame nuo kaulo mėsą, ją supjaustome, sudedame į indą. Kaulus neišmetame, bet gražiai nuvalome ir atidedame į šalį. Į mėsą sudedame 2 kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišome.
Ruošiame tešlą:
Tešlai miltus sumaišome su druska, cukrumi, kepimo milteliais. Atskirame inde įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir įpilame aliejaus, išmaišome. Supilame skystą masę ant birios ir maišome, po to minkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, truputį limpanti prie rankų.
Formuojame ir kepame:
Stalviršį vos vos sutepame aliejuje. Paruoštą tešlą supjaustome į 7 dalis, iš kiekvienos suformuojame blyną (be kočėlo, pirštais). Į vidų sudedame 7 dalį įdaro, viduryje pastatome kaulą ir sulipdome tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Taip suformuosime krepšelį su kaulu. Sustatome krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol tešla gražiai apskrus).
7 vištienos blauzdelės
druskos, juodųjų pipirų
saldžiosios raudonosios paprikos
aitriosios čili paprikos
4 skiltelės česnako
1 valg. šaukšto aliejaus
2 kupini valg. šaukštai lydyto sūrelio (apie 80-100 g)
Tešlai:
250 g miltų
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
150 g grietinės
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aliejaus
Aptepimui:
½ kiaušinio
Ruošiame įdarą:
Dubenėlyje sumaišome prieskonius – druską, juoduosius pipirus, paprikas (visko dedame pagal skonį, taip pat drąsiais juos keiskite į savo mėgstamiausius). Apibarstome prieskoniais vištienos blauzdeles, sudedame trintą ar smulkiai pjaustytą česnaką, užpilame aliejaus ir gerai ištriname mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paliekame apie 30 min. pasimarinuoti. Po to sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (kol blauzdelės iškeps).
Iškeptas blauzdeles truputį atvėsiname (kad būtų įmanoma pjaustyti). Nuimame nuo kaulo mėsą, ją supjaustome, sudedame į indą. Kaulus neišmetame, bet gražiai nuvalome ir atidedame į šalį. Į mėsą sudedame 2 kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišome.
Ruošiame tešlą:
Tešlai miltus sumaišome su druska, cukrumi, kepimo milteliais. Atskirame inde įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir įpilame aliejaus, išmaišome. Supilame skystą masę ant birios ir maišome, po to minkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, truputį limpanti prie rankų.
Formuojame ir kepame:
Stalviršį vos vos sutepame aliejuje. Paruoštą tešlą supjaustome į 7 dalis, iš kiekvienos suformuojame blyną (be kočėlo, pirštais). Į vidų sudedame 7 dalį įdaro, viduryje pastatome kaulą ir sulipdome tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Taip suformuosime krepšelį su kaulu. Sustatome krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol tešla gražiai apskrus).
Skanaus!
2019 m. lapkričio 10 d., sekmadienis
Didieji traškūs sausainiai
Receptą radau Astos tinklaraštyje, kai ieškojau pyrago recepto. Taip, nesuklydau, ieškojau pyrago recepto, radau tą, kuris patraukė akį ir gaminau. Tešla gavosi gana tanki, tad kilo noras pyragą iškepti sausainių formos. Šį kartą suvilgintomis rankomis ėmiau dalį tešlos ir suplojau kepimo formoje. Gavosi tikrai dideli traškūs ir labai gardūs sausainiai :)
280 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
120 g rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
100 g smulkinto juodojo šokolado
150 g smulkintų graikinių riešutų
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Atskirame inde minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, dar paplakame. Į sviesto masę suberiame miltų mišinį, išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Suvilgintomis rankomis imame dalį tešlos, suformuojame rutuliukus ir suplojame. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 tikrai dideli sausainiai.
Skanaus!
280 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
120 g rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
100 g smulkinto juodojo šokolado
150 g smulkintų graikinių riešutų
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Atskirame inde minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, dar paplakame. Į sviesto masę suberiame miltų mišinį, išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Suvilgintomis rankomis imame dalį tešlos, suformuojame rutuliukus ir suplojame. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 tikrai dideli sausainiai.
Skanaus!
2019 m. spalio 25 d., penktadienis
Blyneliai su sūriu
Labai greiti, skanūs puikiai vakarienei tinkantys blyneliai. Receptas iš čia, kaip pati autorė sako skonis panašus į chačiapuri duonelės skonį. Galima su sūriu įberti smulkintą česnaką, saldžiąją raudonąją papriką ar kitus mėgstamus prieskonius (nuo jų skonis žymiai pasikeis ir kaskart galima ragauti vis kitokio skonio blynelių).
1 kiaušinis
200 ml kefyro
1 valg. šaukštas aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
200 g kieto tarkuoto stambia tarka sūrio
Į dubenį įmušame kiaušinį, suberiame druskos, supilame kefyrą, aliejų. Išmaišome, kol viskas susijungs. Įberiame kepimo miltus ir dalimis beriame miltus. Užminkome tešlą, turėtų mažai lipti prie rankų (man prireikė daugiau miltų).
Iš tešlos iškočiojame stačiakampį maždaug 5 mm storio, suberiame tarkuotą sūrį. Susukame tešlą į ritinėlį, kraštą užspaudžiame. Supjaustome į maždaug 1,5-2 cm storio griežinėlius. Juos paguldome ir iškočiojame, taip gausime blynelį. Kepame tokius blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.
Skanaus!
1 kiaušinis
200 ml kefyro
1 valg. šaukštas aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
200 g kieto tarkuoto stambia tarka sūrio
Į dubenį įmušame kiaušinį, suberiame druskos, supilame kefyrą, aliejų. Išmaišome, kol viskas susijungs. Įberiame kepimo miltus ir dalimis beriame miltus. Užminkome tešlą, turėtų mažai lipti prie rankų (man prireikė daugiau miltų).
Iš tešlos iškočiojame stačiakampį maždaug 5 mm storio, suberiame tarkuotą sūrį. Susukame tešlą į ritinėlį, kraštą užspaudžiame. Supjaustome į maždaug 1,5-2 cm storio griežinėlius. Juos paguldome ir iškočiojame, taip gausime blynelį. Kepame tokius blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.
Skanaus!
2019 m. spalio 12 d., šeštadienis
Tortas "Oreo"
Jau labai seniai buvau sau nusibrėžus tikslą pasigaminti "Oreo" sausainių skonio tortą. Bandžiau kelis receptus. Visi buvo kažkokie ne tokie. Šitą receptą radau čia ir galiu drąsiai pasidalinti su Jumis, mūsų šeimynai jis patiko. Nieko labai sudėtingo, nieko labai gudraus, o skonis tikrai geras, rekomenduoju ;)
Vienam biskvitui (tokių reikės dviejų):
3 kiaušiniai
9 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų miltų (70 g)
3 valg. šaukštų kakavos miltelių (20 g)
3 valg. šaukštų bulvių krakmolo (30 g)
Kremui:
400 ml grietinėlės 35% riebumo
250 g mascarpone sūrio
1 valg. šaukšto cukraus pudros
Pertepimui:
150 – 200 g juodųjų serbentų džemo / uogienės
Įdarui:
16 vnt. „Oreo“ sausainių
Papuošimui:
270 g kreminio sūrelio (naudojau „Laciaty“)
90 g sviesto
50 g cukraus pudros
Biskvito paruošimas.
Miltus sumaišome su kakava ir krakmolu, persijojame. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame (apie 10 min.). Suberiame pusę sausų produktų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius sausus produktus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judėsių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils. Kepimo formą (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi (ir dugną ir šonus). Joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. (patikriname pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis. Taip pat iškepame dar vieną biskvitą. Taip gausime 4 biskvito llakštus.
Kremas.
Sausainius atsikiame, išimame įdarą. Į įdarą įpilame 50 ml grietinėlės, išmaišome. Likusius sausainius sumalame blenderiu. Likusią šaltą grietinėlę (350 ml) išplakame su cukraus pudra kol ji taps standi ir atsargiai šaukštu sumaišome su mascarpone sūriu. Supilame sausainių įdarą ir suberiame jų trupinius. Išmaišome.
Formuojame tortą.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę aptepame jį džemu (jei džemas kietas, įpilame virinto vandens, praskiedžiame, kad būtų tepamos konsistencijos). Sudedame 1/3 dalį kremo. Taip susluoksniuojame visą tortą, paskutinio bikvito netepame uogiene. Tortą paliekame šaldytuve keliom valandom, kad sutvirtėtų.
Papuošimui visi produktai prvalo būti kambario temperatūros. Išplakame sviestą iki baltumo, suberiame cukraus pudrą, dar plakame. Sudedame kreminį sūrį, dar paplakame. Sutvirtėjusį tortą aptepame paruoštu kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!
3 kiaušiniai
9 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų miltų (70 g)
3 valg. šaukštų kakavos miltelių (20 g)
3 valg. šaukštų bulvių krakmolo (30 g)
Kremui:
400 ml grietinėlės 35% riebumo
250 g mascarpone sūrio
1 valg. šaukšto cukraus pudros
Pertepimui:
150 – 200 g juodųjų serbentų džemo / uogienės
Įdarui:
16 vnt. „Oreo“ sausainių
Papuošimui:
270 g kreminio sūrelio (naudojau „Laciaty“)
90 g sviesto
50 g cukraus pudros
Biskvito paruošimas.
Miltus sumaišome su kakava ir krakmolu, persijojame. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame (apie 10 min.). Suberiame pusę sausų produktų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius sausus produktus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judėsių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils. Kepimo formą (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi (ir dugną ir šonus). Joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. (patikriname pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis. Taip pat iškepame dar vieną biskvitą. Taip gausime 4 biskvito llakštus.
Kremas.
Sausainius atsikiame, išimame įdarą. Į įdarą įpilame 50 ml grietinėlės, išmaišome. Likusius sausainius sumalame blenderiu. Likusią šaltą grietinėlę (350 ml) išplakame su cukraus pudra kol ji taps standi ir atsargiai šaukštu sumaišome su mascarpone sūriu. Supilame sausainių įdarą ir suberiame jų trupinius. Išmaišome.
Formuojame tortą.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę aptepame jį džemu (jei džemas kietas, įpilame virinto vandens, praskiedžiame, kad būtų tepamos konsistencijos). Sudedame 1/3 dalį kremo. Taip susluoksniuojame visą tortą, paskutinio bikvito netepame uogiene. Tortą paliekame šaldytuve keliom valandom, kad sutvirtėtų.
Papuošimui visi produktai prvalo būti kambario temperatūros. Išplakame sviestą iki baltumo, suberiame cukraus pudrą, dar plakame. Sudedame kreminį sūrį, dar paplakame. Sutvirtėjusį tortą aptepame paruoštu kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!