Šių riešutų receptą turiu iš Beatos knygos "Metai Beatos virtuvėje". Pagaminus ir paragavus, aš juos tiesiog įsimylėjau. Skanesnių riešutų man dar neteko valgyti. Tas aštrumas, traškumas yra tiesiog nenupasakojamo skonio. Dabar namie visada turiu stiklainį tokių skanėstų.
400 g migdolų
2 arb. šaukštelių maltos rūkytos aitriosios paprikos
2 arb. šaukštelių maltos saldžiosios raudonosios paprikos
½ arb. šaukštelio cinamono
½ arb. šaukštelio maltos uoginės paprikos
1 valg. šaukšto (nubraukto) jūros druskos
1 valg. šaukšto cukraus
1 kiaušinio baltymo
Dubenėlyje sumaišome visus prieskonius, druską ir cukrų.
Atskirame dubenėlyje šakute lengvai paplakame kiaušinio baltymą, kad pasidarytų putos.
Migdolus suberiame į didesnį dubenį, ant jų pilame išplaktą kiaušinio baltymą ir gerai pamaišome, kad visi riešutai sušlaptų ir pasidengtų baltymu. Tada beriame prieskonių mišinį ir greitai vos keliais judesiais pamaišome, kad jais apliptų. Suberiame migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 170⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. vis pamaišydami nuo kraštų į vidų ir – atvirkščiai. Iškeptus ataušiname ir sudedame į sandariai uždaromą indą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą