Nors pati šitų salotų nevalgau, bet kai laukiame svečių visada jas pasigaminu, ir dingsta nuo stalo vienos pirmųjų. Tai ženklas, kas skonis turėtų būti geras. Dar į salotas galima įdėti paprikos ir svogūnų.
apie 120 g salotų lapų
3 vnt. pomidorų
2 vnt. agurkų
apie 16 vnt. juodųjų alyvuogių
200 g Fetos sūrio
1 valg. šaukštas raudonojo vyno acto
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelio džiovinto raudonėlio
druskos
Salotų lapus išplauname, rankomis susmulkiname į mažus gabalėlius. Pomidorus, agurkus ir alyvuoges supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais. Fetos sūrį supjaustome kubeliais. Viską sudedame į lėkštę. Užpilus sumaišome aliejų su vyno actu, raudonėliais ir druska. Aplaistome salotas ir atsargiai išmaišome.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą