2019 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Pyragas paprastas ir gardus, receptą nusižiūrėjau čia.



Ingridientai:
Indelio saldinto kondensuoto pieno (385 g)
5 viditinio dydžio obuolių (rūgštesnių)
200 g miltų
3 kiaušinių
100 g sviesto (kambario temperatūros)
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių


Kambario temperatūros sviestą su vaniliniu cukrumi ir su kondensuotu pienu gerai išsukame iki purios vientisos masės. Po vieną įplakame kiaušinius. Šaukštu dalimis įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turime gauti maždaug grietinės tirštumo tešla. Obuolius išplauname, nulupame išimame sėklides ir supjaustome plonomis rieklėmis ir atsargiai sumaišome su tešla. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame iki 180° C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (iki pyragas bus gražiai auksinės spalvos, o įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus). Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą galime apibarstyti cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą