Pagrindui:
360 g sviestinių sausainių (pvz. Gaidelis)
200 g sviesto
Varškės masei:
1 kiaušinio
500 g trintos varškės
397 g saldinto sutirštinto pieno
Pagrindui sausainius sumalame, sumaišome su lydytu sviestu, gausime šlapius trupinius.
Varškės masei išplakame kiaušinį, sudedame varškę ir sutirštintą pieną, dar truputį paplakame kol viskas susijungs.
Nurodytas kiekis skirtas 20cm skersmens formai. Jei naudosime kepimo formą atsegamais kraštais tai jos dugną ir šonus išklojame folija, po to dar ant viršaus dedame kepimo popierių (užtikriname, kad sviestas mums nepabėgs). Jei naudosime paprastą formą tai tiesiog į ją sudedame trupinius, juos suspaudžiame, suformuojame pagrindą. Ant viršaus supilame varškės masę. Kepame iki 180⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (Laiką galima pailginti, kad viršus gražiai paruduotų). Atvėsiname ir atšaldome šaldytuve (būtina atšaldyti, pyragą palieku šaldytuve per naktį).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą