2019 m. gegužės 25 d., šeštadienis

Kepta duona

Aš asmeniškai galėčiau keptą duoną valgyti kasdien :D labai, labai ją mėgstu. Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau šį įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!



450 g juodos duonos (naudojau Vilniaus duona "Močiutės)
100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
75 g lydyto sūrio
3 valg. šaukštų majonezo
6 skiltelių česnako
aliejaus
druskos



Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi. Kepame iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. pavartome duonos juosteles). Iškepusią duoną pabarstome druska ir įtriname česnaku.
Užtepėlei sumaišome lydytą sūrį su majonezu ir išspaustomis 3 skiltelėmis česnako. Imame po gabalėlį duonos, vieną pusę merkiame į padažą, tada pavoliojame smulkintame sūryje ir dedame į lėkštę.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą