2019 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Salotos su vištiena

Labai švelnių spalvų ir puikaus skonio salotos (receptas iš čia). Salotų skonį galima keisti pagal savo skonio receptorius keičiant vištienos prieskonius, ar saulėgrąžas pakeitus mėgstamais riešutais, taip kas kart gausime vis kitokias salotas.


Ingridientai:
1 vidutinio dydžio pekino kopūsto
5-6 apskritimų konservuotų ananasų
100 g saulėgrąžų
1 dvipusės krūtinėlės (apie 300 g)
2-3 valg. šaukštų majonezo
2 valg. šaukštų sirupo nuo konservuotų ananasų
druskos, juodųjų pipirų

Prieskoniai vištienai:
1 arb. šaukštelio saldžiųjų raudonųjų paprikų
1 arb. šaukštelio provanso prieskonių
0,5 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
0,5 srb. šaukštelio ciberžolės
(prieskonius galime pakeisti į savo mėgstamisusius)

Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais, suberiame prieskonius ir paliekame apie 30 min.
Saulėgrąžas pakepiname keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Ananasų apskritimus supjaustome kubeliais.
Kopūsto lapus supjaustome arba suplėšome.
Vištieną apkepame keptuvėje.
Padažui sumaišome majonezą su konservuotų ananasų sirupu, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir išmaišome.
Į dubenį sudedame kopūstą, vištieną, saulėgrąžas, ananasus, užpilame padažu ir išmaišome. Paliekame šaldytuve apie 30 min.


Skanaus!

2019 m. kovo 5 d., antradienis

Mielinės spurgos

Šiais metais užgavėnės be laužo ir be morės deginimo, bet su virusais, blynais ir spurgomis. Išbandžiau mielines spurgas. Skanios, bet varškinių nepranoko. Kaip sako: dėl skonio nesiginčijama;)



Tešlai:
2 kiaušinių
300 ml šilto pieno
150 g šilto ištirpinto sviesto
1 valg. šaukšto brendžio, ar romo
7 g sausų mielių
1 kupino arb. šaukštelio vanilinio cukraus
150 g cukraus
apie 700 g miltų

Įdarui:
raudonųjų serbentų džemo


Kiaušinius paplakame, supilame į šiltą pieną, įpilame sviestą, brendį, išmaišome. Atskirame inde sumaišome 200 g miltų, mieles, vanilinį cukrų, cukrų, išmaišome. Į sausą masę supilame skystąją, išmaiš9me. Dalimis įberiame miltų, kol išminkysime minkštą tešlą. Paliekame ją ai 1 val. šiltoje vietoje, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus ir juos paliekame 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kepame įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Įdarą su specialiu antgaliu įspaudžiame į ataušusių spurgų vidų. Viršų galime pabarstyti cukraus pudra.



Skanaus!