12 vnt. makaronų lizdelių
400 g vištienos faršo
druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių
1 valg. šaukšto pomidorų padažo
Padažui:
2 valg. šaukštų sviesto
1 svogūno
1 valg. šaukšto miltų
1 valg. šaukšto garstyčių
3 valg. šaukštų grietinėlės (naudojau 13% riebumo)
česnako granulių
Pagal norą sūrio ir žalumynų
Maltą mėsą gerai išmaišome su druska, pipirais, česnako granulėmis, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Įdarome nevirtus makaronus (dedame po šaukštą įdaro ir šiek tiek paspaudžiame).
Ruošiame padažą. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai gabalėliai pagels, suberiame miltus ir maišant pakepiname dar minutę. Sudedame garstyčias, pilame grietinėlę ir užviriname. Sudedame įdarytus makaronus į padažą ir užpilame iki viršaus verdančio vandens, pasūdome, uždengiame ir verdame 20 min. Ištraukus iš keptuvės sudedame į lėkštę, apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu ir žalumynais (kaip kas mėgsta).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą