Tešlai:
250 ml vandens
20 ml aliejaus
1 arb. šaukštelio su kaupu druskos
80 g miltų plikiniui
1 kiaušinis
30 ml degtinės
480 g miltų
Įdarui:
500 g maltos kiaulienos
2 skiltelių česnako
druskos, juodųjų pipirų
150 ml užvirto ir ašaldyto vandens
aliejaus kepimui
Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais, įpilame
vandens, gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą.
Tešlos gaminimas.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska.
Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai
išminkome (užtrunka apie 7 min). Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame
į šaldytuvą maždaug valandai.
Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 10-12
lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame
kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute.nParuoštus čeburekus dedame į
keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame,
kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą