4 kiaušiniai
200 g cukraus
250 ml aliejaus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
65 ml natūralaus jogurto (tinka ir graikiškas)
420 g miltų
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio malto cinamono
apie 400 g nuluptų be sėklalizdžių obuolių
(Glaistui:
140 g cukraus pudros
½ arb. šaukštelio
malto cinamono
2-3 valg. šaukšto
pieno
½ arb. šaukštelio
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos)
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, aliejų ir
jogurtą išplakame iki vientisos purios masės. Kitame dubenyje sumaišome miltus
su kepimo milteliais, maltu cinamonu ir druska. Miltų mišinį suberiame į
plakinį ir maišome, kol neliks sausų miltų. Obuolius nulupame, išimame
sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į tešlą,
išmaišome. Kekso kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais ar
miltais. Joje paskirstome paruoštą tešlą. Kepame iki 180ºC įkaitintoje
orkaitėje apie 50 min. (ar keksas iškepė patikriname mediniu smeigtuku).
(Glaisto paruošimas.
Miltelinį ir vanilinį
cukrų išsijojame į dubenėlį. Suberiame cinamoną, įpilame du šaukštus pieno ir
įberiame druskos. Šakute išplakame iki visiškai vientisos masės, jei matome,
kad per tiršta, įpilame dar šaukštą pieno. Jei per skysta – įberiame šiek tiek
daugiau miltelinio cukraus. Paruoštas glaistas turi būti vidutiniškai tirštas.
Juo aptepame kekso paviršių.)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą