2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Morkų keksas su graikiniais riešutais

Puikaus turtingo skonio keksas (receptas adaptuotas iš čia). Šį kartą kepėme jį kartu su mažiausiu šeimos nariu, todėl būtent jis ir gavo pirmenybę jį paragauti pirmas, tiesa teko atimti ir riešutus iškrapštyti. O jie šiam drėgnam keksui labai, labai tinka. Rekomenduoju!



2 didesnės morkos (svėrė apie 180 g)
100 g miltų
2 kiaušiniai
125 ml aliejaus
125 g cukraus
1/2 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1/2 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arb. šaukštelio malto cinamono
1/4 arb. šaukštelio druskos
50 g smulkintų graikinių riešutų


Kiaušinius įmušame į dubenį ir kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakame apie 3-4 minutes, kad tūris padidėtų. Po to vis dar plakant įpilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Sausą mišinį suberiame į skystą ir išmaišome iki vientisos masės. Morkas išplauname, nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka, ranka tarp delno išspaudžiame sultis. Sudedame paruoštas morkas ir riešutus į tešlą ir išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome joje paruoštą tešlą. Kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., ar keksas iškepė patikriname mediniu smeigtuku.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą