2017 m. liepos 5 d., trečiadienis

Keptos įdarytos paprikos

Tikrai labai paprastas ir gražus patiekalas puikiems pietums ar vakarienei pasigaminti. Čia ir eksperimentams yra vietos, į įdarą galima įsidėti konservuotų kukurūzų, tortilijos traškučių ar šiaip mėgstamų aštresnių prieskonių, taip pat ant viršaus galime dėti pikantišką ar mocarelos sūrį. Fantazijos čia gali lietis laisvai. Mes šeimoje mėgstame gana paprastą maistą, taigi po eksperimentų mums skaniausias yra pats paprasčiausias variantas.


3 saldžiųjų paprikų
500 g maltos kiaulienos
2 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
druskos, juodųjų pipirų
kelį gabalėliai sūrio, mėgstamų žolelių prieskonių


Maltą kiaulieną sumaišome su prieskoniais. Paprikas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame sėklytes bei baltą membraną. Į kiekvieną paprikos puselę įdedame įdaro su „kalneliu“, jas sudedame į kepimo skardą ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Po to ant viršaus uždedame po gabalėlį sūrio ir pabarstome prieskoniais, dar kepame apie 10-15 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą