Kai receptą pamačiau Astos Černės knygoje "Saulėtos virtuvės pusryčių knyga" iš karto užsimaniau išbandyti, nors ir žinojau, kad skoniu bus panašios į picos keksiukus. Neapsirikau, skonis tikrai panašus. Ką tik iškeptos beprotiškai skaniai kvepia. Niekada neatspėtumėte kas pirmasis ragavo bandeles - antys! Man befotografuojant prie vaikų smėliadėžės jos drąsiai atžygiavo pasivaišinti. Teko dalintis, joms tikrai patiko, nes kitą dieną vėl atėjo į tą pačią vietą, tik deja bandelių jau seniai nebuvo likę.
Bandelėms:
2 skiltelių česnako
100 g kietojo sūrio
100 g šaltai rūkyto kiaulienos kumpio
280 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
100 g sviesto
125-190 ml pieno
Viršui:
1 mažo kiaušinio
1 valg. šaukšto pieno
0,5 arb. šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską bei prieskonines žoleles. Suberiame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir triname su miltais tarp pirštų, kol gausime trupinius. Į juos suberiame smulkiai sukapotas česnako skilteles, tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkiai supjaustytą kumpį. Išmaišome. Lėtai pilame pieną, maišydami šakute, kol tešla sukibs į vieną rutulį. Perkeliame tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkome ir suformuojame plokščią maždaug 3 cm storio tešlos apskritimą. Labai aštriu peiliu tiksliais judesiais supjaustome apskritimą į 8-10 trikampių. Išdėliojame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpus. Išplakame kiaušinį su pienu ir aptepame šiuo plakiniu bandelių paviršių. Apibarstome trupučiu džiovintų prieskoninių žolelių. Kepame iki 220ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusias perkeliame ant grotelių ir visiškai atvėsiname.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą