120 g minkšto sviesto
65 g cukraus
65 g rudojo cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 didelis kiaušinis
125 g riešutų sviesto
210 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
100 g juodojo šokolado
Miltus sumaišome su druska ir kepimo
milteliais. Kitame dubenyje išsukame minkštą sviestą su ruduoju, paprastu ir
vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame. Sudedame riešutų sviestą,
išmaišome. Į sviesto masę suberiame miltų masę ir viską sumaišome iki
vienalytės konsistencijos. Šokoladą susmulkiname, įberiame į tešlą ir
išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame rutuliukus, juos truputį suplojame ir
išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus
tarpusavyje. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą