2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Žemės riešutų sviesto sausainiai su šokoladu

Sausainių receptą nusižiūrėjau knygoje „Saulėtos virtuvės Saldumynų knyga“. Sausainiai greitai ir lengvai pagaminami, trapūs, turi šokoladinį sūrų riešutų skonį. Pagal originalų receptą dar reikia įdėti sūdytų ir kepintų žemės riešutų (70 g), kitą kartą gaminsiu su jais, manau skonis bus dar gardesnis.



120 g minkšto sviesto
65 g cukraus
65 g rudojo cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 didelis kiaušinis
125 g riešutų sviesto
210 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
100 g juodojo šokolado


Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išsukame minkštą sviestą su ruduoju, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame. Sudedame riešutų sviestą, išmaišome. Į sviesto masę suberiame miltų masę ir viską sumaišome iki vienalytės konsistencijos. Šokoladą susmulkiname, įberiame į tešlą ir išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame rutuliukus, juos truputį suplojame ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus tarpusavyje. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą