2014 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis

Pyragas su obuoliais ir migdolų viršumi

Nors obuolių pyragai nėra mano mėgstamiausi, bet atėjus obuolių sezonui negaliu atsispirti juos kepti pagal įvairius receptus. Pyragas nesunkiai pagaminamas, gražiai atrodantis, na o skonis kaip obuolių pyrago :) ragavusiems patiko. Šio pyrago receptas yra iš Žurnalo ManoNamai receptų knygos "Kepiniai".



Papločiui:
2 st. miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
125 g kambario temperatūros sviesto
½ st. cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus

Įdarui:
1 kg obuolių, išvalytų ir supjaustytų kubeliais
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
50 g kambario temperatūros sviesto
¼ st. cukraus
100 g razinų
2-3 valg. šaukštų bulvių krakmolo
1 arb. šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

Viršui:
10 g sviesto
½ st. cukraus
1 valg. šaukšto medaus
2 valg. šaukštų pieno
60 g migdolų drožlių


Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų, viską gerai išplakame. Po truputį įdedame miltus persijotus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišome. Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištepame sviestu ir išlipdome ją tešla (dugną ir kraštus).
Nuvalytus ir supjaustytus obuolius išmaišome su citrinos sultimis. Įmaišome sviestą, cukrų, razinas ir citrinos žieveles. Paliekame apie 10 min. pastovėti, tada įmaišome bulvių krakmolą. Paruoštus obuolius paskirstome ant tešlos sluoksnio.
Viršui sviestą ištirpiname, suberiame cukrų, įdedame medaus, supilame pieną bei sudedame migdolų drožles. Pakaitiname iki virimo ir užpilame ant obuolių.
Pyragą  kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
Galima pateikti su vaniliniais ledais.




Skanaus!

1 komentaras: