Nors obuolių pyragai nėra mano mėgstamiausi, bet atėjus obuolių sezonui negaliu atsispirti juos kepti pagal įvairius receptus. Pyragas nesunkiai pagaminamas, gražiai atrodantis, na o skonis kaip obuolių pyrago :) ragavusiems patiko. Šio pyrago receptas yra iš Žurnalo ManoNamai
receptų knygos "Kepiniai".
Papločiui:
2 st. miltų
1 arb. šaukštelio
kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
125 g kambario
temperatūros sviesto
½ st. cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto
vanilinio cukraus
Įdarui:
1 kg obuolių,
išvalytų ir supjaustytų kubeliais
2 valg. šaukštų
citrinos sulčių
50 g kambario
temperatūros sviesto
¼ st. cukraus
100 g razinų
2-3 valg. šaukštų
bulvių krakmolo
1 arb. šaukštelio
tarkuotos citrinos žievelės
Viršui:
10 g sviesto
½ st. cukraus
1 valg. šaukšto
medaus
2 valg. šaukštų
pieno
60 g migdolų drožlių
Sviestą su cukrumi
išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų, viską gerai
išplakame. Po truputį įdedame miltus persijotus su kepimo milteliais ir druska.
Viską gerai išmaišome. Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištepame sviestu
ir išlipdome ją tešla (dugną ir kraštus).
Nuvalytus ir
supjaustytus obuolius išmaišome su citrinos sultimis. Įmaišome sviestą, cukrų,
razinas ir citrinos žieveles. Paliekame apie 10 min. pastovėti, tada įmaišome
bulvių krakmolą. Paruoštus obuolius paskirstome ant tešlos sluoksnio.
Viršui sviestą
ištirpiname, suberiame cukrų, įdedame medaus, supilame pieną bei sudedame
migdolų drožles. Pakaitiname iki virimo ir užpilame ant obuolių.
Pyragą kepame iki 2000C įkaitintoje
orkaitėje apie 35-45 min.
Galima pateikti su vaniliniais ledais.
Skanaus!