2014 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Agurkų mišrainė

Praeitais metais išbandyta, šią žiemą suvartota (receptas iš aguonėlės tinklaraščio)


1 kg agurkų
3 didesnių svogūnų
300 g cukraus (dabar dėčiau 100 g nes man per saldu)
250 ml balto vyno acto
3 valg. šaukštų garstyčių grūdelių
2 valg. šaukštų druskos
maltų pipirų
krapų


Svogūnus susismulkiname ir suberiame į didesnį puodą. Tą patį padarome su agurkais. Tada supilame actą, suberiame druską bei cukrų, garstyčių grūdelius bei pipirus ir išmaišius pastatome virti. Nuo užvirimo verdame 12 minučių ant karštos ugnies. 3 minutes prieš pabaigą suberiame smulkintus krapus.
Supilstome į sterilius stiklainiukus. Kai atvėsta laikome vėsiai.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą