2014 m. gegužės 16 d., penktadienis

Kalakutienos ežiukai

Labai dažnai gaminame mėsos kukulius garuose (sveika ir skanu). Šį kartą užsimaniau kažko įdomesnio, todėl žalius kukulius apvoliojau ryžiuose ir išviriau garuose, rezultatas - mėsos ežiukai. Išvaizdos ir skonio atžvilgiu jie yra puikūs, be to garnyro jiems nereikia, rekomenduoju. 

 500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
druskos, juodųjų pipirų
3 skiltelių česnako
200 g ryžiu (naudojau Basmati)


Kiaulienos faršą sumaišome su prieskoniais, įmušame kiaušinį. Iš paruoštos mėsos formuojame golfo kamuoliuko dydžio kukulius, apvoliojame juo ryžiuose ir dedame į kiauradugnį puodą vieną šalia kito, statome jį ant puodo su vandeniu ir verdame ant nedidelės ugnies per 30-40 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą