200 ml karčios kakavos miltelių
300 g cukraus
100 ml aliejaus
4 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
apie 200 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
apie 150 g cukraus pudros (apvoliojimui)
Dubenėlyje sumaišome kakavą, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų,
kol viskas susijungs į vientisą blizgią masę. Įmušame kiaušinius, ir pamaišome apie
30 sek. po kiekvieno.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo
miltelius ir druską. Po truputį beriant sumaišome abi mases kartu (beriame
miltus į kakavos ir aliejaus mišinį). Viską sumaišome iki vientisos masės (jei
mikseriu – neperilgai, kad tik susijungtų viskas).
Įvyniojame masę į maistinę plėvelę ir dedame
ją į šaldytuvą ir bent 2 val. ar per naktį paliekame šaldytuve.
Iš sušalusios tešlos formuojame mažus
kamuolėlius, apvoliojame gausiai cukraus pudroje ir dedame į skardą išklotą
kepimo popieriumi paliekant atstumus. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje
apie 8-10 min (aš iš karto visus sausainius suformuoju, o po to tik kepu, nes kepimą reikia prižiūrėti).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą