500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
200 g kambario temperatūros sviesto (82 %
riebumo)
1 indelio saldinto sutirštinto kondensuoto
pieno (apie 390 g)
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius
supjaustome 1 cm pločio juostelėmis išilgai ir kepame iki 200ºC įkaitintoje
orkaitėje kol apskrus. Atvėsiname. Kelioliką iškeptų juostelių atidedame į šoną
papuošimui.
Minkštą sviestą išsukame iki purumo, supilame
kondensuotą saldintą pieną ir suberiame vanilinį cukrų ir vėl išsukame iki
vientisos masės.
Šiek tiek kremo paskleidžiame ant maistinės
plėvelės per juostelių ilgį ir plotį (tiek kiek juostelių sudėsime), tada
sudedame juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepame kremo, ant
viršaus dar vienas sluoksnis juostelių, vėl kremas, ir vėl juostelės,
užbaigiame kremo sluoksniu. Juostelių/kremo kalną maistinės plėvelės pagalba
susukame į ritinį: tempiame vieną plėvelės galą, ant viršaus kitą, ir būtina
tvirtai suspaudžiame viską į cilindro formos ritinuką ( tik nepersistengiame,
kad neliktų košė).
Paruoštą pyragą paliekame šaldytuve nakčiai, o
dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles
ir jas suminkštinti.
Po ar kelių parų laikymo šaldytuve pyragą
išvyniojame iš maistinės plėvelės, ir aplipiname likusių tešlos juostelių
trupiniais vis prispaudžiant delnu. Pjaustome riekelėmis ir skanaujame.
(Iš nurodyto kiekio produktų gavosi du ritinėliai)
Skanaus!
super lengvas ir skanus pyragas ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikinti