2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Paukščio pieno pyragėliai

Šiuos saldainius gaminau pagal receptą iš knygos "Berniukai virtuvėje". Gavosi tikrai labai panašūs į paukščio pieno saldainius. Dar norėjau juos aplieti šokoladu, bet nebespėjau, manau būtų dar gardesni.


3 valg. šaukštų želatinos
150 ml vandens
200 ml 35% riebumo grietinėlės
100 g cukraus
500 g jogurtinės grietinės
3 šaukštai rūgščios uogienės


Želatiną užpilame vandeniu, paliekame apie 10-15 min., kol išbrinks.
Išplakame grietinėlę truputį paplakame, įberiame cukraus ir išplakame ją standumo, sumaišome su grietine ir uogiene. Želatiną pakaitiname kol ištirps, ataušiname. Įpilame į grietinės masę ir mišinį perpilame į maisto plėvele išklotą pyrago formą. Dedame į šaldytuvą ir laukiame kol sustings, tada supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Pritariu, jie tikrai skanus. Tik as neturiu naminea rugscios uogienes, tai saldi man skoniui pakenke. O jus kokoa uogiene naudojot.

    AtsakytiPanaikinti