Pirmą kartą čili sriubos teko ragauti Čili picerijoje. Ji mane sužavėjo! Todėl kilo noras išmokti gaminti pačiai. Receptą gavau iš savo sesers. Skonis gal ne visai toks koks picerijoje, bet tikrai ne prastesnis. Sriuba tobula rudens ar žiemos pietums, puikiai sušildanti iš vidaus.
600 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo
400 g pomidorų
savose sultyse
400 g pupelių
pomidorų padaže
čili pipirų (pagal
skonį)
4 česnakų skiltelės
druskos, pipirų
fermentinio sūrio
Faršą apkepame keptuvėje, dažnai maišome, kad
būtų kuo smulkenis. Į puodą įdedame paruoštą faršą, pomidorus, pupeles.
Išmaišome ir užviriname. Tada įdedame čili pipirų, česnaką ir kitus
prieskonius.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Į lėkštę dedame
tarkuoto sūrio, tada pilame sriubos ir ant viršaus pabarstome dar sūrio.
Valgome su česnakiniu batonu ar sumuštiniais
(sviestą sumaišome su česnaku, prieskoninėmis žolelėmis ir užtepame juo batono
riekeles, kepame orkaitėje kol apskrus).
Skanaus!
Puiki gaunasi
AtsakytiPanaikintiCili sriuba
Geras receptas, dekui
AtsakytiPanaikintiDedama ir daugiau ingridientu
AtsakytiPanaikinti