2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis

Garuose virti kotletukai su krapų padažu

Šį receptą turiu iš knygos "Beatos virtuvė". Labai lengvai paruošiamas patiekalas, be to žaidžiant su prieskoniais galima pasigaminti tikrai įvairių kotletuku.


Kotletukams:
500 g maltos mėsos
¼ arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
¼ arb. šaukštelio kmynų
1 kiaušinis
2 riekės batono
1 svogūno
druskos, juodųjų pipirų

Padažui:
15 g sviesto
1 šaukšto miltų
125 ml pieno
1 sauja smulkintų krapų, petražolių
druskos, muskato riešuto
1 valg. šaukšto grietinės

Kiaulienos faršą sumaišome su prieskoniais, įmušame kiaušinį. Batono riekes pamerkiame į vandenį ar pieną, kai truputį pabrinksta, nuspaudžiame skystį ir minkštimą dedame prie mėsos. Iš paruoštos mėsos formuojame golfo kamuoliuko dydžio kukulius, dedame į kiauradugnį puodą vieną šalia kito, statome jį ant puodo su vandeniu ir verdame ant nedidelės ugnies per 30-40 min.
Padažui mažame puode ištirpiname sviestą, įdedame šaukštą miltų, pamaišome, kad pasidarytų košelė, leidžiame jei minutę kitą pakaisti. Supilame pieną ir maišome laikydami puodelį ant ugnies, kol padažas sutirštėja. Pabaigoje į padažą įdedame krapų, petražolių, įberiame druskos. Prieš valgydami įmaišome grietinės.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą