2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Želė apelsinų skiltelėse

Nors dar žiema už lango į savo tinklaraštį atnešu gabalėlį vasaros. Šio labai paprasto ir vaikams turbūt skaniausio deserto receptą radau knygoje "Metai Beatos virtuvėje". Labai lengva pasigaminti, be to labai papuošia stalą ir bent jau mano vaikams labai, laaabai skanu.


5 didelių apelsinų
20 g želatinos (arba kiek reikia sustingdyti 1 litrui skysčio)
1 l mėgstamų sulčių (naudojau obuolių su avietėmis)
1 valg. šaukšto cukraus

Apelsinus perpjauname per pusę, iš kiekvienos puselės šaukšteliu išimame minkštimą. Želatiną užpilame kokiu 100 ml sulčių ir leidžiame pabrinkti. Tada pilame į puodelį, įpilame dar 300 ml sulčių ir ant nedidelės ugnies kaitiname, kol ištirpsta. Jei sultys nesaldžios, dedame cukraus, pagal savo skonį. Kai želatina ir cukrus ištirpsta, supilame likusias sultis. Žievelės puseles sudedame į kokį nors indą ir pilame sulčių iki viršaus. Kai visas pripildome, statome šaldytuve. Kai želė apelsino puselėse sustingsta, išimame ir supjaustome skiltelėmis.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Esu gaminus tokius pat tik + i zele dedavau dar ir svieziu vaisiu gabaliuku ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad daugelis gaminančių želė išbandė šį variantą, nes gražiai atrodo ir indų po suvalgymo plauti nereikia ;) O vaisiai ar uogos čia laaabai tinka.

      Panaikinti