Nors dar žiema už lango į savo tinklaraštį atnešu gabalėlį vasaros. Šio labai paprasto ir vaikams turbūt skaniausio deserto receptą radau knygoje "Metai Beatos virtuvėje". Labai lengva pasigaminti, be to labai papuošia stalą ir bent jau mano vaikams labai, laaabai skanu.
5 didelių apelsinų
20 g želatinos (arba kiek reikia sustingdyti 1
litrui skysčio)
1 l mėgstamų sulčių (naudojau obuolių su
avietėmis)
1 valg. šaukšto cukraus
Apelsinus perpjauname per pusę, iš kiekvienos
puselės šaukšteliu išimame minkštimą. Želatiną užpilame kokiu 100 ml sulčių ir
leidžiame pabrinkti. Tada pilame į puodelį, įpilame dar 300 ml sulčių ir ant
nedidelės ugnies kaitiname, kol ištirpsta. Jei sultys nesaldžios, dedame
cukraus, pagal savo skonį. Kai želatina ir cukrus ištirpsta, supilame likusias
sultis. Žievelės puseles sudedame į kokį nors indą ir pilame sulčių iki
viršaus. Kai visas pripildome, statome šaldytuve. Kai želė apelsino puselėse
sustingsta, išimame ir supjaustome skiltelėmis.
Skanaus!
Esu gaminus tokius pat tik + i zele dedavau dar ir svieziu vaisiu gabaliuku ;)
AtsakytiPanaikintiManau, kad daugelis gaminančių želė išbandė šį variantą, nes gražiai atrodo ir indų po suvalgymo plauti nereikia ;) O vaisiai ar uogos čia laaabai tinka.
Panaikinti