Šį receptą turiu iš visos kolekcijos skrajučių, surinktų iš Rimi parduotuvės. Keksas gavosi labai minkštas, gana šlapias ir toks riešutinis, mmm :) Kitą kartą gaminsiu iš dvigubos normos, nes labai greitai buvo suvalgytas.
2 kiaušiniai
120 g cukraus
125 g sviesto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g miltų
75 g lazdyno riešutų
1-2 arb. šaukštelių cukraus
Riešutus paskrudiname, nuimame luobeles ir
smulkiai supjaustome, ar truputį sutriname blenderiu (tik nesmulkinti iki miltų
konsistencijos). Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purios
masės. Įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su
kepimo milteliais ir įmaišome į sviesto masę. Įdedame smulkintus riešutus.
Viską išmaišome iki vienalytės.
Paruoštą masę dedame į sviestu išteptą ir
džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Pabarstome cukrumi. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Skanaus!
Skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Panaikinti