500 g kreminės varškės
397 g saldinto kondensuoto pieno
½ citrinos žievelės ir sulčių
360 g sausainių ( pvz. Gaidelis, Optima)
2 didelių bananų
kakavos
Kreminę varškę sumaišome su kondensuotu pienu,
pusės citrinos žievele ir jos sultimis. Gerai išmaišome ir paragaujame, jei
reikia įdedame dar 1 valg. šaukštą cukraus.
Sausainius sulaužome. Į kepimui skirtą indą
dedame sumaigytą bananą, ant jo pusę sulaužytų sausainių ir užpilame pusę
varškės masės. Šiek tiek pamaišome. Vėl dedame bananą, likusius sausainius ir
užpilame likusia varškės mase. Įsmeigiame kelis sausainių gabalėlius. Paliekame
kambario temperatūroje apie 30 min., kad sausainiai suminkštėtų ir kremas
įsigertų. Kepame iki
1800C
įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Ištraukus
apibarstome kakavos milteliais. Galima ragauti dar šiltą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą