500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6
lapeliai)
4-5 obuolių
1 valg. šaukšto sviesto
70 g cukraus
50 ml vandens
1 kiaušinis
Obuolius nulupame ir sutarkuojame. Keptuvėje
ištirpiname sviestą, suberiame cukrų, įpilame vandens, sudedame obuolius ir
maišant troškiname, kol išgaruos visas skystis. Kiekvieną tešlos lapelį
supjaustome pusiau, o kiekvienos puselės pusę kelis kartus įpjauname peiliu,
kitoje pusėje dedame obuolių įdaro (apie 1,5 šaukšto). Kraštus ištepame
kiaušinio plakiniu, perlenkiame pusiau, užspaudžiame. Taip pat kiekvienos bandelės
viršų ištepame kiaušinio plakiniu. Kepame 1750C įkaitintoje
orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą