Įdarui:
300 g ricotta varškės (naudojau naminę ricotta varškę)
4 arb. šaukštelių cinamono
80 g cukraus
1 didelis kiaušinis
Tešlai:
150 g miltų
140 g cukraus
3 kiaušiniai
1/4 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/3 puodelio vandens
1 arb. šaukštelio vanilės aromato
Glazūrai:
3 valg. šaukštų cukraus pudros
2 arb. šaukštelių pieno
Išplakame ricotta, cukrų, kiaušinį ir
cinamoną. Skardą išklojame kepimo popieriumi, patepame jį
aliejumi ir sudedame ricotta varškės masę. Tolygiai paskirstome per visą plotą
ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukiame ir
pravėsiname.
Į dubenį mušame kiaušinius ir gerai išplakame
(apie 2 min.), suberiame cukrų ir dar plakame apie 2 min, kol masė pasidarys
kreminė. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sudedame į tešlą,
išmaišome. Supilame vandenį, aromatą ir vėl maišome, kol tešla taps vienalytė.
Gaunasi pakankamai skysta tešla. Supilame ją ant pravėsusios ricottos varškės
pagrindo, taip pat tolygiai paskleidžiame tešlą per visą plotą, vėl kepame
iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje dar 20 min.
Ištraukus iš orkaitės viską daryti reikia gana
greitai, kol biskvitas dar karštas. Apverčiame jį cinamonine puse į viršų,
atsargiai nuimame kepimo popierių, išilgai supjaustome į 5 juostas (kitą kartą
pjaučiau į kokias 7-8 juostas, kad pyragas būtų žemesnis, nes dabar gavosi 14 cm
skersmens ir 7 cm aukščio). Imame vieną juostą ir greitai susukame į ritinėlį,
dedame jį šalia kitos juostos ir sukame toliau, taip susukame visas juostas į
vieną didelį vyniotinį.
Dubenėlyje sumaišome glazūrai
skirtus ingridientus. Pašlakstome ja pyragą.
Skanaus!